Semasa

POLIS MENAHAN LELAKI BERSAMA PISTOL DAN PELURU

PISTOL (2)KHAMIS 27 Julai @MEDIAKOTA – Polis menahan seorang lelaki bersama sepucuk pistol dan peluru berhampiran sebuah stesen minyak di Jalan Tun Sri Lanang di sini awal pagi tadi.

Ketua Polis Daerah Kota Tinggi, Superintenden Ahsmon Bajah berkata lelaki berumur 22 tahun itu ditahan kira-kira pukul 1.15 pagi oleh anggota polis dari Bahagian Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Daerah (IPD) Kota Tinggi.

SUPT AHSMON BAJAH (4)
SUPT AHSMON BAJAH

“Sepucuk pistol buatan sendiri bersama tujuh peluru ditemui disimpan dalam bungkusan kain. Hasil siasatan awal mendapati lelaki itu terlibat dalam satu kes samun dan dua kes ugutan jenayah di sekitar Kota Tinggi,” katanya menerusi kenyataan hari ini.

Ahsmon berkata lelaki itu juga merupakan penagih dadah dan dia mempunyai rekod jenayah lampau berkaitan Akta Barang Kakisan, Letupan dan Senjata Berbahaya 1958.

Beliau berkata Mahkamah Majistret Kota Tinggi membenarkan lelaki itu direman selama tujuh hari mulai hari ini sehingga 2 Ogos untuk membolehkan polis menjalankan sisatan lanjut mengikut Sekyen 8 Akta Senjata Api (Penalti Lebih Berat) 1971.

PISTOL (1)Lensa Fz 1P156 KOTA TINGGI

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s