Semasa

RUMAH TERBUKA AIDILFITRI PARLIMEN PENGERANG DAN KOTA TINGGI MERIAH

AZALINA 1.JPGISNIN 24 Julai @Mediakota –              Kira-kira lebih 15,000 tetamu hadir pada majlis rumah terbuka Aidilfitri anjuran Pajabat Parlimen Pengerang yang diadakan di Mini Stadium Bandar Penawar di sini, kelmarin. (Sabtu)

Majlis yang dianjurkan setiap tahun ini bertujuan untuk merapatkan hubungan silaturahim dikalangan pemimpin dan masyarakat setempat.

Selain menghidangkan pelbagai jenis juadah turut diceriakan dengan persembahan artis-artis popular tanah air seperti Datuk Awie, Noranizah Idris, Angah Raja Lawak Shuib Sepahtu, Datuk L. Ramli, Zamani Slam dan ramai lagi.

AZALINA 1a“Alhamdulillah, jumlah tetamu datang mengunjungi rumah terbuka Parlimen Pengerang semakin meningkat setiap tahun dan sebagai tuan rumah, kami berbangga kerana dapat meraikan mereka sempena Aidilfitri kali ini,” kata pegawai khas kepada Datuk Seri Azalina Othman Said yang di temui di sini.

Sementara itu pada sebelah malamnya, di Dewan Jubli Intan Sultan Ibrahim Kota Tinggi, seramai lebih 8,000 tetamu hadir di majlis Mesra Ria Aidilitri anjuran Pusat Khidmat Ahli Parlimen Kota Tinggi.

EHSAN 1Majlis yang dimulakan dengan doa selamat diikuti dengan marhaban serta persembahan nasyid dari pelajar tahfiz Al-Bushro Tanjung Sedili sebelum dihiburkan dengan persembahan artis.

Menariknya pada majlis itu turut dikunjungi mahasiswa 25 pelajar daripada Universitas Muhammadiyah Purwokerto, Indonesia yang mengadakan program di Felda Air Tawar 3, Kota Tinggi di sini.

Yang turut hadir Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Johor Lama,, Asiah Md. Ariff dan Pengurus Besar Kejora, Norazman Othman.

Oleh Fazura Alid

EHSAN 2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s