Semasa

REUNION SSA BATCH 1976-1980 MERIAH

DSC_5956Ahad 23 Julai @MEDIAKOTA –           Alumni Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Alauddin (SSA) Felda Bukit Besar, Kulai di sini telah menganjurkan majlis pertemuan semula (Reunion) di sekolah tersebut semalam.

Pengerusinya Kahar Darwin berkata, ini adalah kali kedua alumni sekolah tersebut mengadakan perhimpunan seperti itu yang mengumpulkan semua bekas pelajar tahun 1976 – 1980.

DSC_6123
KAHAR

Menurutnya, seramai 82 alumni (tidak termasuk keluarga) dan bekas guru sekolah itu hadir pada majlis yang dianjurkan sempena sambutan Hari Raya Aidilfitri.

Menurutnya,, sebelum ini (2015) seramai 69 bekas pelajar datang dimajlis yang diadakan di Dewan Bandar Kejora Bandar Tenggara dan tahun ini ada pertambahan kehadiran ahli.

“Kami berharap reunion ini bukan sekadar hanya untuk berjumpa rakan-rakan lama, berborak dan makan-makan sahaja, tetapi jauh daripada itu.

DSC_5977“Kami mahu menggerakkan satu komuniti besar ini supaya kembali menyumbang kepada sekolah yang dulunya menjadi tempat kami menimba ilmu,” katanya ketika ditemui dalam majlis itu di sini semalam.

Yang turut hadir bekas guru matematik sekolah itu, Kadirin Karimun, 71, dan Yang Dipertua (YDP) Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) Sidek Sarman.

Mengulas lanjut, Kahar memberitahu, mahu kumpulkan lebih ramai lagi alumni dan untuk permulaan akan melancarkan tabung kebajikan untuk membantu rakan-rakan alumni selain sumbangan kepada sekolah.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut boleh menghubungi nya di talian 013-7019100.

Oleh Fazura Alid

DSC_5943DSC_5950DSC_5984

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s