Semasa

TAAT DAN SETIA KEPADA PEMIMPIN

AZALINA 121 Julai @MEDIAKOTA –                   “Dalam prinsip berorganisasi, kita hanya ada satu ketua iaitu presiden kita dan perlu taat pada pemimpin kita.

Demikian ditegaskan Ketua UMNO Bahagian Pengerang, Datuk Seri Azalina Othman Said pada Persidangan Perwakilan UMNO bahagian tersebut yang di rasmikan oleh Bendahari UMNO merangkap Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Seri Panglima Dr Mohd Salleh Said Keruak.

DSC_5310Azalina yang juga Menteri di Jabatan Perdana Menteri berkata, atas prinsip itu, semua ahli parti harus menyokong pemimpin serta siapa calon yang dipilih oleh pucuk pimpinan parti pada pilihanraya umum (PRU) akan datang.

Beliau berkata, jika tiada kuasa, UMNO tidak boleh mentadbir negara dan nasib orang melayu tidak akan terbela.

UMNO 1D (2)“Tetapi yang lebih penting kita sebagai ahli UMNO pastinya tidak akan berhenti daripada berhadapan dengan gerakan yang hendak memecahkan kekuatan parti orang Melayu.

“Insya-Allah saya yakin rakyat di Pengerang nampak kerja keras UMNO dalam membangunkan Parlimen ini. Seperti yang disebut oleh Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Tun Razak, kita perlu berjiwa besar menerima keputusan parti. Bekerja keras untuk kebaikan bersama dan kelangsungan UMNO demi masa depan anak cucu kita,” katanya.

Persidangan itu dihadiri seramai 276 perwakilan daripada 33 cawangan UMNO bahagian itu.

Yang turut hadir Timbalan Ketua merangkap ADUN Tanjung Surat, Datuk Ir Syed Sis Syed bdul Rahman dan Ketua Wanita UMNO bahagian Pengerang merangkap ADUN Penawar Hamimah Mansor.

Oleh Fazura AlidAZALINA 3Lensa Fz 1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s